Malka

Malka

Ozola malkai ir raksturīga augsta siltuma atdeve un tā ir īpaši piemērota kurināšanai krāsnīs un pirtīs. Tā ilgi deg un nedzirksteļo. Oša malka nodrošina ilglaicīgu, vienmērīgu siltumenerģiju. Oša malka maz dzirksteļo, pilnībā izdeg un atstāj maz pelnu, kas nodrošina vieglāku kamīna tīrīšanu. Bērza malka ir viegli aizdedzināma un deg ilgi, ar vienmērīgu liesmu un bez dzirkstelēm. Alkšņa malku iesakām izmantot, lai attīrītu dūmvadu no kvēpiem, ko laika gaitā rada skuju koku vai bērza malka, kuras izdalīto eļļu un darvas mijiedarbības rezultātā dūmvads aizsērē. Ozola, oša, bērza un alkšņa malka ir piemērota kurināšanai kamīnos un pirts krāsnīs. Lapu koku malku var izmantot ugunskuros un grilos, uz kuriem tiek gatavots ēdiens. Izvēlies Latvijā ražotu augstas kvalitātes skaldītu oša, bērza, ozola malku un kamīnmalku. Malka ir pieejama mazajos 40l maisos vai lielajās 1,8 steru kastēs, gan sausa, gan dabīgā mitrumā.





-0.58 €
Laba cena
Laba cena
Populāra prece
Populāra prece
5.80 € 5.22 €
-0.52 €
Laba cena
Laba cena
Populāra prece
Populāra prece
5.15 € 4.64 €
-28.22 €
Laba cena
Laba cena
Jaunums
Jaunums
Bezmaksas piegāde
Bezmaksas piegāde
282.24 € 254.02 €
-0.43 €
Laba cena
Laba cena
Jaunums
Jaunums
4.26 € 3.83 €
-0.47 €
Laba cena
Laba cena
Jaunums
Jaunums
4.73 € 4.25 €
-0.52 €
Laba cena
Laba cena
5.15 € 4.64 €
-0.50 €
Laba cena
Laba cena
4.95 € 4.46 €

PATA ražota malka - aplūkojiet mūsu piedāvājumu 

Mēs jau gadiem specializējamies koka būvmateriālu un kurināmā materiālu ražošanā. Tajos ietilpst arī labas kvalitātes malka, kurai raksturīga laba siltumietilpība. To var veiksmīgi izmantot mājas kamīnos vai pirts krāsnīs. Šobrīd mūsu sortimentā ir malka no bērza, alkšņa, oša un ozola. Piedāvājam malku 40 litru maisos. Atkarībā no materiāla sugas un mitruma līmeņa vienā maisā ir no 13.5 līdz 15 kilogramiem (40 litru maisi) malkas. Kamīniem paredzētās cietkoksnes mitruma saturs nepārsniedz 20%. Šis rādītājs tiek sasniegts rūpnieciskas žāvēšanas rezultātā, un tā rezultātā malka viegli aizdegas. Malka ir pieejama 25 vai 29 centimetru garumā, lai to varētu pieskaņot tieši savam kamīnam. Tāpat PATA piedāvā klientiem ērtu skaldītas malkas piegādi, mums to sakrāmējot 1.8 steru kastēs un piegādājot līdz jūsu nama durvīm. Šāda malka ir pieejama gan sausā, gan dabiskā mitrumā. Malkai steros piegāde ir bez maksas!

Bērza kamīnmalka 

Bērza malku bieži izmanto dedzināšanai mājas kamīnos un pirts krāsnīs. Tam ir vidējā siltumspēja, un bērzs degšanas laikā neizraisa dzirksteļošanu. Tas ietekmē visa kurināšanas procesa drošību un tīrību, un kamīna uzturēšana ir ļoti vienkārša. Turklāt bērzs izdala patīkamu smaržu, un liesmai ir patīkami zilgana nokrāsa. Turklāt sadegšanas procesā rodas neliels daudzums pelnu. Bērza ātrā degšanas laika dēļ to ieteicams izmantot kamīnā kā kurināmo kurināšanas sākuma fāzē. Vēlāk ir vērts izmantot degvielu ar augstāku kaloriju daudzumu.

Alkšņa kamīnmalka

PATA veikalos ir pieejama arī alkšņa malka. Kā kurināmajai tai ir līdzīga siltumspēja kā bērzam, un to bieži izvēlas pievilcīgās cenas dēļ. Alkšņa malka ir izteikti piemērota mazākās telpās, piemēram, vasarnīcās. Alkšņa priekšrocība ir tā, ka tas labi deg neatkarīgi no koksnes mitruma līmeņa. Mūsu sagatavotajai alkšņa malkai ir raksturīgas paaugstinātas sildīšanas īpašības un vidēja siltumspēja. Šāda veida kurināmais deg lēni un nerada daudz pelnu.

Oša kamīnmalka 

Osis ir koku suga, ko sildīšanas īpašību ziņā var salīdzināt ar ozolu. Pati oša koksne ir ļoti cieta, kas nozīmē labu siltumspēju, taču vienlaikus to ir grūtāk sacirst. Par laimi, PATA par to parūpējas un sagatavo jau cirstu oša malku, kas turklāt lieliski iederas kamīna interjerā. Oša kā kurināmā galvenās priekšrocības ir augsta siltumspēja, zems pelnu saturs un augsts materiāla blīvums.

Ozola kamīnmalka

Ozols ir ļoti laba izvēle kā kurināmais kamīnam. Tas satur vairāk tanīna, tāpēc ozolam ir nepieciešams ilgāks laiks, lai dabīgi nožūtu. Tas nozīmē augstāku cenu. Savukārt ozola malkai ir augsta siltumspēja, kas ir daudz augstvērtīgāka nekā bērzam. Tomēr ozols ir prasīgāks kurināmais, jo tas deg augstākā temperatūrā. Ir vērts zināt tā galvenās priekšrocības un trūkumus un salīdzināt tos ar savām patiesajām vajadzībām. Galvenās ozola kā kurināmā priekšrocības ir lēna degšana, ilgstoša temperatūras uzturēšana, augsta siltumspēja un zems pelnu saturs.

PATA - Tavs malkas veikals 

Jau gadiem esam nostabilizējuši pozīcijas kā vadošais kokmateriālu ražotājs un eksportētājs. Nedrīkst piemirst, ka mēs piedāvājam arī kvalitatīvu Latvijā ražotu malku. Malku maisos iespējams iegādāties piecos PATA veikalos. Kurināmo koksni iegūstam rūpīgi un pārdomāti, lai saglabātu mežu ekosistēmas līdzsvaru. Kopā ar mums jums ir iespēja optimizēt izmaksas apkures sezonā. PATA malkas cena ir atkarīga no izvēlētās koka sugas un pasūtījuma apjoma. Ērti iegādājies malku interneta veikalā vai nāc ciemos uz PATA veikaliem!

Pata!